Sivut

torstai 6. joulukuuta 2012

Toivepostaus 4


Eli tää kertoo nyt siitä,,mikä on mun mielest ollu vauva-arjes haastavaa,yllättävää,helppoa jne !

Hmm. Mun mielest meil on aika hyvä rytmi ollu nyt jo jonkin aikaa.. Tosin se on nyt vähän muuttun pari pvä sitte, ku on tullu niin kylmät ilmat, nii en oo viittin Jonatania parvekkeelle laittaa nukkumaa,varsinki ku se on vähän räkänen. Mut yllättävää oli ehkä se miten nopeesti sille tuli semmonen tietty rytmi. Joka menee siis näin:

 Herätää 9-10 aikaa,leikitään leikkimatolla tai sit vaan pidän Jonatania sylis naama mua päin, ja juttelen sille ja se hymyilee ja vastailee omalla kielellään. Sit mä syötän sen,tai siis.. HÄNET, (tätä sanaa en oikee osaa käyttää): D mut joo iha sama. ja sitte n. 12 aikaa Jonatan menee partsille nukkumaan ensimmäiset päikkärit,jotka kestää 4 h!! MUTTA, koska nyt on ollu noin kylmä ilma,ja parvekkeelle en häntä ole laittanut,on unet ollu hieman lyhyempiä,ja näin rytmiki hieman muuttunu.. : / Nyt tosin Jonatan on oppin nukkumaa myös sisällä hyvin,eli saa nähdä korjaantuuko asia! Tosiaan siis vaan muutama päivä on nyt menny näin, ja kokoajan  unet sisäl on pidentyny. Mut jatketaan--> Päikkäreitten jälkee Jonatanilla on taas hirrrmu kova nälkä, ja syötän sen heti. Ja tän jälkee taas leikitää hetki,yleensä mennää kauppaa myös tän jälkee,jolloin Jonatan nukkuu kauppareissun ajan. Sit kotona se on hetken hereillä,leikkii leikkimatolla jne,kunnes taas syö ja menee nukkumaa n.8 aikaan : ) Jos meil on kylpy pvä, käydää kylvys puol 7-7 aikaan, jonka jälkee Jonatan on jo väsyny, niin et annan sille maijon,katon salkkarit samal ja sit vien sen sänkyyn.

Mut tosiaa kun se rytmi meni hiukka sekasin silloin ekan päivän ku en parvekkeelle laittan nukkumaa,on Jonatan päättäny valvoo pidempää, (eilen ei !) Ja menny parina iltan nukkuu vast 10-11.. Ja sit ollaa herätty myös aamul vast 10-11 aikaa. Mut ehkä tää tästä ja päästää taas normi rytmii kiinni..TOIVOTTAVASTI!

Yllättävää on ollu myös se,kuinka on ite tottun tähän, et on yksin. Joo onhan se hankalaa, kaikki suihkus käynnit,ruoan laitot, jne. Mut on siihenki tottun.. Ja kokoajanhan se helpottaa,kun toi poika kasvaa. Alku oli nimittäin toooosi hankala, ku Jonatan ei viihtyn oikeestaan muual ku sylissä.. Niin sitä vaa sit "oppi " toimii niiin et se oli tos toises kädes,astiapesukoneen täyttö ja tyhjennys,ruoan teko yhel kädel, tai kahdella niin et toisel jalal heilutti sitterii.. :D Kohtahan mä osaan varmaan avata pilttipurkinki hampailla, tai jalalla?!? Kätevää...

Alus mä vähän ihmettelin et miten mä nyt muka voisin oppii tunnistaa sen eri itkuja,mut kyl niit aika hyvin on oppin kuuntelee, tosin välil on viel silleen et mitä se nyt haluaa., esim.kun oikeesti sil on nälkä,mut se alkaa kiemurtelee, ihanku koskis mahaa, ja sylkee pullon pois suusta, mut tähän auttaa se et rauhottaa sen eka tutilla, ja sit vast antaa maitoa. Mut kyl tonki tajuamisee hetki meni et tajus koskeeko mahaa vai onks se jo niin nälkänen et hermostuu liikaa.

Nyt ei tuu oikee muuta mieleen.. Mut siis ihan tollasia perusjuttui mä oon miettin. Jos joku jäi epäselväks, tai haluutte tietää lisää, sanokaa!


5 kommenttia:

  1. teil on hyvin päivärytmi sit jo ny menny:) meillä se muuttuu melkeejokaviikko vähäsen.heti kun jouduttiin luopuu imetyksestä ni sen jälkee alko tää tämmönen. toivotavasti meilläkin sujuis yhtä hyvin kun teillä :) oikein hyvää itsenäisyyspäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihan kivasti kyl lähten toi pyörii :) toivottavasti palais viel takas siihen normiin! hyvältä näyttää, sillä Jonatan nukahti juuri "oikeaan aikaan",eli n.klo 20. : ) Toivotaan! Ja kiitos samoin! <3

      Poista
  2. ihana blogi sulla, liityin lukijaks. :)

    VastaaPoista
  3. haste haaste ;) http://deardiaryilovemyson.blogspot.fi/2012/12/haaste.html

    VastaaPoista